Spentrup 8647 7066 - Fårup 8645 2012 - Asferg 8644 3301 fa@fa-el.dk

Solceller

Solceller er et meget omdiskuteret enme i denne ‘grønne’ tid. Det er noget de fleste har en mening og holdning om, men måske ikke så meget konkret viden om.
.
Solcellerne fungerer på den måde at de producerer en jævnstrøm, som bliver omdannet i en vekselretter til vekselstrøm. Denne vekselstrøm sendes så tilbage på nettet hvis man er i overskud, ellers bliver det opbrugt i boligen. På den måde kan man kan få måleren til at køre baglæns. Dette gøres dog med en speciel køb/salgsmåler. Med sådan en måler vil man kunne se hvor meget man forburger af el, og hvor meget man producerer. Denne mulighed gør mange gange også solcelleejeren mere bevist om sit forbrug, da det i de fleste tilfælde vil være noget man kontrollerer dagligt eller ugentligt.
.
I en husstand må der installeres max. 6kW anlæg. Dette skyldes at forsyningsselvskaberne ikke vil risikere at man producerer meget mere end man forbruger.
.
Priserne varierer alt efter kvalitet og design.
.
I FA-EL A/S har vi som elinstallatør været med til at montere og installere Bjarne Juul Andersens solcelle anlæg, som findes i videoen her under.
.